Preview Mode Links will not work in preview mode

IVA-Podden

Oct 24, 2018

Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på Internetstiftelsen, berättar i det här avsnittet av IVA-podden om hur du skapar ett säkert lösenord, vilket lösenord som är viktigast att hålla reda på och varför många ändå inte gör som hon säger. Det hon kallar lösenordsparadoxen. Hon varnar för att...


Oct 12, 2018

Martin Pei, CTO på SSAB, berättar i det här avsnittet av IVA-podden hur konsortiet Hybrit ska ta ett tekniskt jättekliv och minska Sveriges totala utsläpp av koldioxid med tio procent. Svenskt stål ska tillverkas helt fossilfritt med vätgas, i stället för med kol. En metod som använts i årtusenden i all...


Sep 18, 2018

AI-experten Staffan Truvé på företaget Recorded Future berättar i det här avsnittet av IVA-podden om hur man tränar en bil att bli självkörande, hur smarta maskiner kan bli och varför det inte finns några schyssta algoritmer.
– Det är ett verktyg som vi kan använda till både gott och ont, säger han.


Apr 19, 2018

 

Vad är en människa och vad är en robot? Hur ser framtidens jobb ut i takt med att tekniken utvecklas? IVA-podden träffar en av Sveriges ledande robotexperter, Danica Kragic som forskar inom robotik på Kungliga tekniska högskolan. 
Programledare är Lars Nilsson och Samira Zayane.


Apr 19, 2018

Kommer framtidens flygplan drivas av batterier och vad sker när en av Europas största batterifabriker planeras att byggas i Skellefteå år 2020? IVA-podden träffar Sveriges ”batteriguru” Bo Normark, före detta VD för Power Circle och ordförande för IVAs projekt Vägval el.
Programledare är Lars Nilsson och...